Solliciteren

Ben je van plan om te solliciteren in UZ Leuven? Dat is al een goed begin. Hoe je dat precies aanpakt en wat je kan verwachten, zetten we voor je op een rij.

Hoe kan je solliciteren?

Solliciteren doe je simpelweg online op onze jobsite.

Dat kan op twee manieren:

Solliciteren voor een specifieke vacature
Onder de sectie ‘Verpleeg-, vroed- en zorgkunde’ vind je alle specifieke openstaande vacatures met de bijhorende inhoudelijke en praktische informatie. Staat de job van je dromen in dit lijstje? Dan kan je makkelijk voor deze vacature solliciteren door te klikken op ‘Solliciteer nu’. Zo kan je je gegevens, cv en eventueel een motivatiebrief achterlaten. Deze lijst van openstaande vacatures is natuurlijk onvolledig: er zijn nog veel meer mogelijkheden als verpleegkundige, vroedkundige of medisch beeldvormer in UZ Leuven.

Spontaan solliciteren
Als er niet meteen een vacature in je oog springt, je geïnteresseerd bent in meerdere vacatures of nog twijfelt welke job er precies bij je past, ben je natuurlijk ook erg welkom in UZ Leuven. Klik dan onderaan de homepage op ‘Spontaan solliciteren’ en laat daar je gegevens en cv achter. Je kan dan alvast aangeven waar je interesses liggen of wat je voorkeur heeft. Als je daar nog niet uit bent, verkennen we dat samen met jou tijdens het sollicitatiegesprek.

Hoe verloopt de selectieprocedure?

Na het indienen van je online sollicitatie, contacteren wij je zo snel mogelijk per e-mail om een afspraak te maken.

De selectieprocedure bestaat verder uit twee delen: een sollicitatiegesprek en een aantal persoonlijkheids- en vaardigheidstesten.

Sollicitatiegesprek
We nodigen je uit voor een gesprek met twee personen: een medewerker van de personeelsdienst en een verpleegkundige (co-selecteur). Tijdens het gesprek willen we je graag beter leren kennen. Zo zijn we benieuwd naar je studie- en stageparcours. Welke stages deed je en welke feedback kreeg je? Waar liggen jouw troeven en waar kan je nog verder in groeien?

Daarnaast horen we graag wat jouw voorkeuren zijn. Als je op een specifieke vacature hebt gesolliciteerd, hebben we daar al een idee van. Als je spontaan solliciteerde, verkennen we graag samen met jou bij welk type zorg, welke patiëntengroepen en welke pathologieën jouw hart ligt. We bespreken ook jouw praktische voorkeuren (bijvoorbeeld mogelijke shiften, keuze voor bepaalde campus) en mogelijke andere wensen (bijvoorbeeld combinatie werk en verdere studie).

Ten slotte zoomt de co-selecteur samen met jou verder in op enkele concrete verpleegkundige casussen. Bereid je jezelf graag voor op het sollicitatiegesprek? Denk dan alvast na over deze vragen:

·      Welke feedback kreeg ik tijdens en na mijn stages?
·      Welke evolutie heb ik gemaakt doorheen mijn verschillende stages?
·      Wat zijn volgens mijn evaluaties mijn sterktes en kwaliteiten?
·      Waarin ben ik gegroeid tijdens mijn stages en wat zijn voor mij nu nog de        grootste uitdagingen?
·      Binnen welke specialisatiedomeinen of op welke afdelingen liep ik graag stage?        Welke lagen me minder goed?
·      Wat geeft mij voldoening? Wat motiveert mij?

Persoonlijkheids- en vaardigheidstesten  
Het tweede deel van je sollicitatie bestaat uit enkele psychotechnische testen en vragenlijsten. Daarmee willen we jouw capaciteiten en persoonlijkheid nog beter in kaart brengen. Hoe beter we jou kennen, hoe beter de match die we kunnen maken tussen wie jij bent en de job die we je kunnen aanbieden.

Concreet krijg je een planningsoefening voorgeschoteld en een test die peilt naar jouw algemeen redeneervermogen. Daarnaast zal je aan de hand van enkele vragen zelf reflecteren over je competenties en persoonlijkheid. Deze testen gaan online door en kan je dus afleggen waar en wanneer het jou past. Je hoeft je hier niet op voor te bereiden.

Zodra het sollicitatiegesprek en de testen achter de rug zijn, krijg je al binnen de week feedback van ons!

Verpleegkundige Lindsey vertelt over haar sollicitatie bij UZ Leuven